Pompoensoep
  • 15 min + 30 min
  • 85 kcal
  • 8 porties

Pompoensoep

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen
  • 300 gram diepvries pompoenblokjes
  • 300 gram diepvries wortelen
  • 1 ajuin
  • 2 selderijstengel
  • 2 (vetarm) groentebouillon
  • 2,5 liter water
  • 2 tl olijfolie
  • peper & zout

 

Voorbereiding

Laat eerst je pompoen weken in warm water (je kan de pompoen dan gemakkelijker versnijden en schillen).
Verwarm intussen wat olijfolie in een grote pot en snij de ajuin in grove stukken, kuis de selder en snij deze ook in grove stukken. Wanneer de olijfolie warm is kan je de ajuin fruiten. Voeg daarna de selder toe.

Neem intussen de pompoen en snij deze in stukken. Schil deze vervolgens en voeg het toe aan de soeppot samen met de diepvries pompoen en diepvries wortelen. Laat een vijftal minuten aanstoven en blus het vervolgens met het water. Voeg er daarna de groentebouillon blokjes aan toe en kruid af met peper en zout.

Laat het water eerst koken en laat het daarna een halfuur op een laag vuurtje pruttelen (mét deksel). Wanneer je groenten gaar zijn, kan je de soep mixen. Klaar. 

Let wel op dat je jouw tong niet verbrand!


PS: ik meng hier verse pompoen en diepvries pompoen omdat het zo minder snijwerk is en de soep wel smeuïg blijft. Je kan ook gewoon diepvries pompoen of verse pompoen gebruiken. Maar persoonlijk vind ik de smaak toch anders wanneer er enkel diepvries pompoen wordt gebruikt.

Voedingswaarden

energie85 kcal
eiwitten3 g
koolhydraten12 g
waarvan suikers6 g
vet2 g

Lets kickstart this healthy lifestyle!

BE 0774.902.217

Alles weten over die gezonde levensstijl?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang alles wat je moet weten om gezond te leven, eten en sporten.