Pastinaakpuree met rode kool
  • 20 min
  • 546 kcal
  • 2 pers

Pastinaakpuree met rode kool

Ingrediënten

  • 1 pastinaak
  • 4 aardappelen
  • vlees(vervanger) of vis naar keuze (bv. kip)
  • scheutje halfvolle melk
  • nootmuskaat
  • peper & zout
  • 400 gram (diepvries) rode kool

 

Voorbereiding

Breng een kookpot met water aan de kook. Was en kuis intussen de pastinaak en schil de aardappelen. Snij beiden in stukken van gelijke grootte. Kook beiden samen gedurende ongeveer 10 à 15 minuten (afhankelijk van hoe groot je stukken zijn).

Bak intussen je stukje vlees of vis. Je kan dit in een pan of in de oven doen (afhankelijk voor wat je verkiest). Onthoud dat je best niet té veel vetstof gebruikt.

Verwarm intussen de rode kool. Dat kan je in een kookpot doen of in de microgolfoven.

Zijn je aardappelen en pastinaak gaar (ze zijn gaar wanneer je er gemakkelijk volledig kan doorprikken). Dan kan je de puree maken. Voeg er de melk, nootmuskaat, peper & zout bij en plet het geheel tot een smeuïge puree.

 


Klaar! En heerlijk! Smakelijk.

 

Voedingswaarden

energie546 kcal
eiwitten40 g
koolhydraten71 g
waarvan suikers11 g
vet8 g

Lets kickstart this healthy lifestyle!

BE 0774.902.217

Alles weten over die gezonde levensstijl?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang alles wat je moet weten om gezond te leven, eten en sporten.