Pastaschotel met kip
  • 20 min + 20 min
  • 552 kcal
  • 4 porties

Pastaschotel met kip

Ingrediënten

  • 240 gram volkoren pasta
  • 350 gram kip
  • 250 gram(kers)tomaten
  • 1 broccoli
  • 250 gram ricotta
  • 4 el rode pesto
  • olijfolie
  • peper & zout
  • kippenkruiden

 

Voorbereiding

Alweer een lekker gerechtje van onze diëtiste Eva Debie!

 

Verwarm de oven voor op 200°C en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

Snijd intussen broccoli in roosjes en kook ze gaar (je kan ook diepvries broccoli gebruiken).
Snij ook de tomaten in stukjes en leg deze even aan de kant.

Snij vervolgens de kip in blokjes, kruid deze af met de kippenkruiden en schroei ze toe in de pan.

Maak nu het ricotta-pesto mengsel door de ricotta en de pesto samen te roeren. Kruid het geheel af met peper en zout.

Wanneer je pasta gaar is, meng je dit met het ricotta-pesto mengsel. Schep dit in een ovenschaal en doe er de kip, brocooli en tomaten nog bij. Werk af met de kaas en laat ongeveer een 20-tal minuten in de oven garen. De schotel is klaar wanneer je kip gaar is.

Smakelijk! En bedankt Eva!

 

Voedingswaarden

energie552 kcal
eiwitten36 g
koolhydraten44 g
waarvan suikers5 g
vet23 g

Lets kickstart this healthy lifestyle!

BE 0774.902.217

Alles weten over die gezonde levensstijl?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang alles wat je moet weten om gezond te leven, eten en sporten.