Pasta puttanesca
Ingrediënten
- 130 gram volkoren pasta
- 400 gram tomatenblokjes
- 2 handenvol kerstomaten (gehalveerd)
- 100 gram zwarte olijven (gehalveerd)
- 1 sjalot (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geplet)
- 1 rode chilipeper (fijngesneden)
- half blikje tonijn in eigen nat
- 1 el oregano
- 1 el olijfolie
- peper
- zout
Voorbereiding
Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie en fruit de sjalot en knoflook erin. Voeg er vervolgens de chilipeper aan toe. Bak tot de sjalot glazig is (ongeveer vijf minuten).
Voeg vervolgens de tomatenblokjes, kerstomaten, olijven en tonijn toe in de pan. Kruid het geheel af met peper, zout & oregano en laat het een vijftiental minuten op een laag vuur sudderen.
Voeg er tenslotte de spaghetti aan toe en meng alles goed dooreen. Klaar. Héérlijk.
Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 462 kcal |
eiwitten | 20 g |
koolhydraten | 54 g |
waarvan suikers | 10 g |
vet | 15 g |