Pasta met olijven & noten
Ingrediënten
- 130 gram volkoren pasta
- 300 gram diepvries erwten
- 150 gram diepvries broccoli
- 1 teentje knoflook (geplet)
- 1 rode ajuin (gesnipperd)
- 50 gram kerstomaten (gehalveerd)
- 2 el olijfolie
- een handvol groene olijven (gehalveerd)
- 10 gram walnoten (grof gehakt)
- 10 gram amandel (grof gehakt)
- 1 el tomatenpuree
- 1 el light kruidenkaas
- peper
- zout
- 1 el provençaalse kruiden
Voorbereiding
Kook twee potten met water: één voor de pasta & één voor de broccoli en erwten.
Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking. Kook de broccoli en erwten in ongeveer tien minuten net gaar. De broccoli mag nog een klein beetje krokant zijn.
Snij vervolgens de look, ajuin, tomaat, olijven en noten zoals vermeld in de ingrediëntenlijst.
Fruit daarna de knoflook en ajuin in één eetlepel olijfolie. Doe er vervolgens de noten bij en laat ze wat roosteren. Voeg vervolgens de tomaten toe en laat even meestoven.
Voeg na een tiental minuten de broccoli, erwten en olijven erbij en roer alles goed door. Giet tenslotte de pasta af en voeg deze ook nog toe. Werk af met één eetlepel olijfolie, de tomatenpuree, kruidenkaas, peper, zout & provençaalse kruiden.
Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 637 kcal |
eiwitten | 27 g |
koolhydraten | 79 g |
waarvan suikers | 10 g |
vet | 18 g |