Paprikastoof met chipolata's
Ingrediënten
- 2 chipolata's
- 750 gr paprika’s, in verschillende kleuren (dit zijn ongeveer 4 paprika’s)
- 1 ajuin
- 1 teentje knoflook
- 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
- 2 el paprikapoeder
- Peper en zout
Voorbereiding
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snij ze in lange repen. Snipper de ajuin en plet de knoflook.
Verhit 3 el olijfolie in een stoofpan. Voeg de chipolata's toe en bak ze rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze even apart.
Voeg vervolgens de ajuin en knoflook toe en fruit ze op een laag vuur aan. Schep de paprika’s er doorheen en bak ze 3 minuten mee. Doe de tomatenblokjes in de pan. Voeg de paprikapoeder toe en roer goed door het paprika en tomatenmengsel. Leg vervolgens de worstjes tussen de paprika’s.
Zet het vuur laag en laat 45 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.
Breng de paprikastoof verder op smaak met peper & zout. Klaar!
Heerlijk met wat brood.
Smakelijk!!
Voedingswaarden
energie | 341 kcal |
eiwitten | 15 g |
koolhydraten | 21 g |
waarvan suikers | 0 g |
vet | 22 g |