Paprikasoep met appel
  • 10 min + 20 min
  • 71 kcal
  • 4 porties

Paprikasoep met appel

Ingrediƫnten

  • 4 rode paprika's
  • 100 gram diepvries wortelen (of 1 grote verse wortel)
  • 1 ajuin
  • 2 tl plantaardige olie of bakboter
  • 1,5 l water
  • 1 blokje (vetarm) groentebouillon
  • 1 appel
  • 125 magere yoghurt
  • peper
  • zout

 

Voorbereiding

Schil eerst e wortel en snij deze samen met de paprika in grove stukken. Pel de ajuin en snij  deze ook in grove stukken.

Stoof vervolgens de ajuin, de paprika en de wortel in (plantaardige) olie of bakboter. Doe er vervolgens het water bij samen met de bouillon en laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken. Mix daarna soep.

Schil intussen de appel en snij deze in kwartjes. Rasp het grof. Roer de appels samen met de yoghurt door de soep. Laat alles nog even meewarmen, maar zorg er voor dat je soep niet kookt!

Breng alles op smaak met peper & zout en klaar! Smakelijk.

Voedingswaarden

energie71 kcal
eiwitten4 g
koolhydraten9 g
waarvan suikers0 g
vet1 g

Lets kickstart this healthy lifestyle!

BE 0774.902.217

Alles weten over die gezonde levensstijl?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang alles wat je moet weten om gezond te leven, eten en sporten.