Paprikasoep met appel
Ingrediƫnten
- 4 rode paprika's
- 100 gram diepvries wortelen (of 1 grote verse wortel)
- 1 ajuin
- 2 tl plantaardige olie of bakboter
- 1,5 l water
- 1 blokje (vetarm) groentebouillon
- 1 appel
- 125 magere yoghurt
- peper
- zout
Voorbereiding
Schil eerst e wortel en snij deze samen met de paprika in grove stukken. Pel de ajuin en snij deze ook in grove stukken.
Stoof vervolgens de ajuin, de paprika en de wortel in (plantaardige) olie of bakboter. Doe er vervolgens het water bij samen met de bouillon en laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken. Mix daarna soep.
Schil intussen de appel en snij deze in kwartjes. Rasp het grof. Roer de appels samen met de yoghurt door de soep. Laat alles nog even meewarmen, maar zorg er voor dat je soep niet kookt!
Breng alles op smaak met peper & zout en klaar! Smakelijk.
Voedingswaarden
energie | 71 kcal |
eiwitten | 4 g |
koolhydraten | 9 g |
waarvan suikers | 0 g |
vet | 1 g |