Ovenwraps
Ingrediënten
- 200 gram gehakt
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geplet)
- 2 paprika’s (in blokjes)
- 2 tomaten (in blokjes)
- 1 rode peper (fijn gesneden)
- twee blikjes tomatenblokjes
- 4 wraps
- 1 handvol light emmental
- afwerking: handvol basilicum
- olijfolie
- peper en zout
- 1 tl paprikapoeder
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de groenten zoals vermeld in de ingrediëntenlijst. Kruid het gehakt af met peper, zout en de paprikapoeder
Verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin de ajuin en look in. Voeg daarna de paprika, tomaat en chilipeper aan toe. Voeg er als laatste het gehakt toe en roer in de pan tot het gehakt gaar is.
Wanneer het gehakt gaar is, voeg je er de blikjes tomatenblokjes aan toe en kruid je af met peper en zout. Wil je het geheel wat pikanter? Dan kan je er nog extra chilipoeder aan toevoegen. Laat een vijftal minuten sudderen.
We gaan nu de ovenschaal bekleden. Doe een vierde van jouw saus op de bodem van je ovenschaal. Vul nu alle wraps met het mengsel met twee vierden van je saus en rol de wraps op. Werk tenslotte nog af met het laatste kwartje saus en de emmental.
Zet de wraps voor ongeveer 10 minuten in de oven en klaar! Lekker!
Voedingswaarden
energie | 341 kcal |
eiwitten | 15 g |
koolhydraten | 33 g |
waarvan suikers | 7 g |
vet | 15 g |