Ovenschotel met zalm & aardappelkorstje
  • 10 min + 35 min
  • 607 kcal
  • 4 porties

Ovenschotel met zalm & aardappelkorstje

Ingrediƫnten

  • 500 gram zalmfilet
  • 400 gram aardappelen
  • 500 gram diepvries spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ajuin
  • 3 el olijfolie 
  • peper en zout
  • 2 el dille

 

Saus:

  • 200 gram feta
  • 100 ml melk

 

Voorbereiding

Schil eerst de aardappelen en snij deze in plakjes. Kook ze tot ze bijna gaar zijn.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit de ui in een scheutje olijfolie. Voeg er de spinazie en knoflook aan toe en laat de spinazie slinken. Wanneer de spinazie volledig geslonken is, laat je het geheel uitlekken en duw je het vocht eruit. Doe dit aan de hand van een zeef en duw de spinazie tegen de zeef met een lepel of spatel om zo al het vocht te verwijderen.

We gaan nu de saus maken door de feta en de melk tot een gladde saus te mixen in een blender.

Beleg tenslotte de ovenschaal. Start met de zalmfilet, daarna het spinaziegeheel, daarna de aardappelen en werk af met de saus. 

Zet de schaal gedurende 35 minuten in de voorverwarmde oven. Werk af met de dille.

 

Voedingswaarden

energie607 kcal
eiwitten44 g
koolhydraten23 g
waarvan suikers2 g
vet36 g

Lets kickstart this healthy lifestyle!

BE 0774.902.217

Alles weten over die gezonde levensstijl?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang alles wat je moet weten om gezond te leven, eten en sporten.