Ovenschotel met vis & boontjes
Ingrediënten
- 800 gram aardappelen
- 600 gram diepvriesbonen
- 2 rode paprika’s
- 400 gram vis naar keuze
(kies voor stevige vis, zodat deze niet uit elkaar valt. Denk aan: zeebaars, tong, zalm, pangasiusfilet, makreel, …) - peper
- paprikapoeder
- 60 gram light emmental
Voorbereiding
Warm de oven voor op 175 °C.
Schil de aardappelen, snij ze in schijfjes en kook ze gaar (ze mogen nog een beetje hard zijn).
Kook intussen ook de diepvriesbonen voor ongeveer een vijftal minuten. Laat de bonen vervolgens uitlekken.
Snij daarna de paprika in blokjes en de vis in reepjes. Kruid de vis af met de peper en paprikapoeder.
We gaan nu de ovenschaal vullen. Bedek eerst de ovenschaal met de helft van de aardappelen. Schep hierboven de boontjes en paprikablokjes, leg er daarna de vis op en bedek opnieuw met de aardappelen. Werk af met de kaas en zet het geheel gedurende 45 minuten in de oven. Net voldoende voor een workout en een snelle douche!
Voedingswaarden
energie | 372 kcal |
eiwitten | 31 g |
koolhydraten | 49 g |
waarvan suikers | 2 g |
vet | 4 g |