Ovenschotel met kalfsgehakt
  • 35 min
  • 436 kcal
  • 4 pers

Ovenschotel met kalfsgehakt

Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen
  • 1 bloemkool
  • 400 gram kalfsgehakt
  • 2 handenvol light emmental
  • 2 tl nootmuskaat
  • 75 ml halfvolle melk
  • een scheutje olijfolie

 

Voorbereiding

Ovenschotel

Verwarm de oven op 180°C. Schil intussen de aardappelen en snij de bloemkool in roosjes. Laat beiden (in een aparte pot) koken tot ze gaar zijn.

Terwijl de aardappelen en bloemkool koken, kruid je het kalfsgehakt en bak je het in een pan.

Wanneer de kalfsgehakt gaar is kan je de ovenschotel beginnen invullen. Leg eerst het kalfsgehakt onderaan de ovenschotel, daarna de aardappelen en de helft van je bloemkool. Maak met de andere helft van je bloemkool de saus.

Saus

Gebruik nu de andere helft van de bloemkool en voeg deze in een blender samen met een scheutje rijstmelk,  nootmuskaat, olijfolie en één handvol emmental. Mix tot je een glad geheel hebt. Giet de saus over de bloemkool in je ovenschotel. Werk af met één handvol kaas.

Zet tenslotte de ovenschotel voor ongeveer een kwartier in de oven. De ovenschotel is klaar wanneer  de kaas gegratineerd is.


SMAKELIJK!

 

Voedingswaarden

energie436 kcal
eiwitten30 g
koolhydraten29 g
waarvan suikers2 g
vet21 g

Lets kickstart this healthy lifestyle!

BE 0774.902.217

Alles weten over die gezonde levensstijl?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang alles wat je moet weten om gezond te leven, eten en sporten.