Ovenschotel met kalfsgehakt
Ingrediënten
- 4 grote aardappelen
- 1 bloemkool
- 400 gram kalfsgehakt
- 2 handenvol light emmental
- 2 tl nootmuskaat
- 75 ml halfvolle melk
- een scheutje olijfolie
Voorbereiding
Ovenschotel
Verwarm de oven op 180°C. Schil intussen de aardappelen en snij de bloemkool in roosjes. Laat beiden (in een aparte pot) koken tot ze gaar zijn.
Terwijl de aardappelen en bloemkool koken, kruid je het kalfsgehakt en bak je het in een pan.
Wanneer de kalfsgehakt gaar is kan je de ovenschotel beginnen invullen. Leg eerst het kalfsgehakt onderaan de ovenschotel, daarna de aardappelen en de helft van je bloemkool. Maak met de andere helft van je bloemkool de saus.
Saus
Gebruik nu de andere helft van de bloemkool en voeg deze in een blender samen met een scheutje rijstmelk, nootmuskaat, olijfolie en één handvol emmental. Mix tot je een glad geheel hebt. Giet de saus over de bloemkool in je ovenschotel. Werk af met één handvol kaas.
Zet tenslotte de ovenschotel voor ongeveer een kwartier in de oven. De ovenschotel is klaar wanneer de kaas gegratineerd is.
SMAKELIJK!
Voedingswaarden
energie | 436 kcal |
eiwitten | 30 g |
koolhydraten | 29 g |
waarvan suikers | 2 g |
vet | 21 g |