Ovenschotel met herfstgroenten
Ingrediënten
- 1 knolselder
- halve (kleine) pompoen
- 2 wortelen
- 2 tomaten
- 2 rapen
- 1 sjalot
- 1 takje laurier
- 1 takje tijm
- 1 teentje look
- 1 grote zoete aardappel
- 2 el olijfolie
- peper
- zout
- 1 tl oregano
- 1 tl cayenne peper
- 1 el citroensap
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kuis (en schil) alle de groenten en snij deze:
- de sjalotten snij je in twee
- de look pel je grof
- de zoete aardappel in grove blokjes
- de andere groenten snij je in blokjes van ongeveer dezelfde grootte (hoe groter de blokjes, hoe langer ze in de oven moeten)
Doe vervolgens de olijfolie in een glas of kommetje, voeg er alle kruiden en de citroensap aan toe en meng alles goed. Leg vervolgens alle groenten en je aardappel in een ovenschotel en doe er de olijfolie over. Meng alles goed dooreen.
Rooster de groenten in de voorverwarmde oven. Afhankelijk van de grootte en soort van de groenten duurt het 30 tot 45 minuten.
Haal je ovenschotel vervolgens uit de oven. Je kan deze serveren met een stukje vlees, vis of vleesvervanger. Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 247 kcal |
eiwitten | 7 g |
koolhydraten | 37 g |
waarvan suikers | 11 g |
vet | 8,5 g |