Orzo met tomatensaus
Ingrediënten
- 150 gram orzo
- 2 teentjes look
- 6 tomaten
- 125 ml water
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 el Italiaanse kruiden
Voorbereiding
Verwarm een scheutje olie (olijf of zonnebloem) in een pan, pers de knoflook en fruit deze hierin.
Snij vervolgens de tomaten in stukjes en bak ze ongeveer een minuutje mee met de look. Voeg vervolgens het water en de orzo toe en breng het geheel aan de kook. Laat een tiental minuten doorkoken totdat al het water is opgenomen.
Breng de orzo op smaak met zout, peper en de Italiaanse kruiden. Werk tenslotte af met de Parmezaanse kaas.
Klaar! En heerlijk.
Voedingswaarden
energie | 471 kcal |
eiwitten | 24 g |
koolhydraten | 62 g |
waarvan suikers | 11 g |
vet | 14 g |