Moussaka
Ingrediënten
- 1 aubergine (in dunne plakjes)
- 1 courgette (in dunne plakjes)
- 300 gram aardappelen (in schijfjes)
- 1 ajuin
- 1 teentje look
- 300 gram kalfsgehakt
- 400 ml passata
- 2 tl olijfolie
- 1 tl oregano
- peper en zout
- 1 tl komijn
- 100 gram feta
- 50 ml halfvolle melk
- optioneel: 1 handvol light emmental
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de aardappelen in schijven en kook ze gaar. Snij de aubergine in dunne plakjes en bak ze kort in olijfolie. Haal deze dan uit de pan en laat even rusten. Snij intussen ook de courgette in plakjes.
Stoof vervolgens de ajuin en knoflook in wat olijfolie (je kan dezelfde pan gebruiken, spaart jou afwas!).
Voeg het kalfsgehakt toe en laat meebakken tot het doorbakken is. Voeg vervolgens de passata toe en kruid het geheel af met oregano, zout, komijn en peper. Laat enkele minuten sudderen met deksel.
We gaan nu de saus maken. Blend 100 gram feta met de melk tot een gladde saus.
Neem nu een ovenschaal en bedek deze eerst met wat van je tomatensaus. Leg er daarna de aubergine en aardappel over en bedek opnieuw met saus. Leg daarna de courgette erover en nog een laagje aardappelen bedek tenslotte weer met de saus. Werk af met de kaassaus en doe er eventueel een handje vol emmental over.
Zet de moussaka voor ongeveer een halfuurtje in de oven. Net genoeg voor één van onze workouts!
TIP: heb je nog wat aubergine en courgette over? Serveer deze dan als extra groenten bij de ovenschotel. Je kan de courgette eventueel ook even kort bakken.
SMAKELIJK!
Voedingswaarden
energie | 601 kcal |
eiwitten | 36 g |
koolhydraten | 44 g |
waarvan suikers | 23 g |
vet | 28 g |