Mexicaanse ovenschotel
  • 20 min + 20 min
  • 522 kcal
  • 4 porties

Mexicaanse ovenschotel

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s (in blokjes)
  • 2 groene paprika’s (in blokjes)
  • 2 tomaten (in blokjes)
  • 1 chilipeper (fijngesneden)
  • 1 rode ajuin (gesnipperd)
  • 400 gram maïs uit blik
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 tl komijn
  • peper
  • zout
  • 6 volkoren of maïs wraps
  • 1 blikje roden bonen (ongezouten - te koop bij AH)
  • 800 gram blik tomatenpulp
  • 2 handenvol light emmental

 

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Was en snij alle groenten zoals vermeld in de ingrediëntenlijst.
Fruit eerst de ajuin in een pan en voeg vervolgens de paprika, tomaten en chilipeper toe. Kruid de groenten af met de kruiden en laat ongeveer een 10-tal minuten stoven op een laag vuur (met deksel).

Snij intussen de wraps in dunne reepjes. Bedek vervolgens de ovenschotel. Doe eerst een klein laagje van de tomatenpulp op de bodem (zodat het geheel niet plakt. Beleg vervolgens met de helft van de: wraps, bonen, de gestoofde groenten en maïs. Herhaal nogmaals en werk af met de light emmental.

Zet het geheel gedurende ongeveer 20 minuten in de oven en KLAAR! Smakelijk.
De restjes kan je gemakkelijk de dag erna meenemen als lunch.

 

Voedingswaarden

energie522 kcal
eiwitten47 g
koolhydraten74 g
waarvan suikers12 g
vet8 g

Lets kickstart this healthy lifestyle!

BE 0774.902.217

Alles weten over die gezonde levensstijl?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang alles wat je moet weten om gezond te leven, eten en sporten.