Maaltijdsalade van zoete aardappel
Ingrediƫnten
- 200 gram zoete aardappel
- 2 tl olijfolie
- 200 gram sperziebonen
- 200 g kerstomaten
- 75 gram (kant-en-klaar) rucola
- half bosje lente)ui
- 30 gram parmezaan
- 4 el balsamicoazijn
- Tijm
- peper
- zout
Voorbereiding
Schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes. Kook deze tot ze gaar zijn (ze zijn gaar wanneer je er door kan prikken).
Kook vervolgens de sperziebonen in ongeveer 15 minuten beetgaar.
Halveer intussen de tomaten en snij de lente-ui in ringetjes. Meng dit met de kant-en-klare rucola..
Wanneer de aardappelen en boontjes klaar zijn, meng je deze met de groenten en breng je op smaak met peper zout en de balsamicoazijn (2 el per bord). Werk tenslotte af met de Parmezaanse kaas.
Je kan het slaatje lauwwarm of koud eten. Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 252 kcal |
eiwitten | 12 g |
koolhydraten | 32 g |
waarvan suikers | 6 g |
vet | 8 g |