Kip met pompoen en een yoghurtsausje
Ingrediënten
- 150 g volkoren rijst
- 2 kipfilets
- 400 gram pompoen (in blokjes)
- 1 ui (in ringen)
- 1 el plantaardige bakboter
- 1 tl Provençaalse kruiden
- 2 tl rozemarijn
- peper & zout
Yoghurtsaus
- 100 ml magere yoghurt
- citroensap van een halve citroen
- een half geperst teentje knoflook
- een bosje verse tuinkruiden (bv. peterselie, kervel, bieslook, basilicum, melisse)
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Pel de ui en snij deze in ringen. Schil de pompoen en snijd deze in blokjes.
TIP: om de pompoen snel te schillen, kan je deze eerst even laten weken in warm water. Je kan ook gewoon de schil heel goed wassen en erop laten.
Leg de pompoen vervolgens op een met bakpapier bakplaat en breng op smaak met 1 eetlepel plantaardige bakboter, peper en rozemarijn. Gaar de pompoenblokjes in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer een dertigtal minuten. Ze mogen krokant gebakken zijn.
Kook intussen de rijst gaar zoals vermeld op de verpakking en bak de kipfilets in een pan met antikleeflaag mooi gaar en goudbruin. Voeg er een paar minuten voor het einde van de bereiding de ui ringen aan toe. Kruid het geheel met peper en Provençaalse kruiden.
Maak nu de yoghurtsaus door de tuinkruiden fijn te hakken en te mangen met de yoghurt, het citroensap, de knoflook, peper en eventueel een beetje zout.
Serveer de kipfilets en de uienringen samen met de in de oven gebakken pompoen en voeg het yoghurtsausje toe naar believen.
SMAKELIJK!
Voedingswaarden
energie | 548 kcal |
eiwitten | 21 g |
koolhydraten | 81 g |
waarvan suikers | 7 g |
vet | 14 g |