Kip met kruidenkaas
Ingrediënten
250 gram kippenborsten (ongeveer 2 borsten)
350 gr aardappelen
2 paprika’s
1 halve courgette
1 halve ui
3 el kruidenkaas
scheutje halfvolle melk
zout/peper
1 handvol geraspte light kaas
Voorbereiding
Kruid de kipfilet met peper en zout, snij deze in grove stukken en schroei de kip dicht in een pan. Laat niet te lang bakken zodat deze niet uitdroogt.
Verwarm intussen de oven op 200°C. Schil de aardappelen en snij deze in (dikke) schijfjes. Kook ze 5 minuten voor in water.
Snij de courgette, de paprika’s, ui en de n stukjes. Doe eerst de kip in de ovenschaal, daarna de groenten en de kip en kruid het geheel af met peper en zout. Verdeel vervolgens de aardappelen er overheen.
Meng nu de kruidenkaas met een scheutje melk in een grote kom en verdeel deze over de aardappelen heen. Strooi nog een beetje geraspte kaas over de ovenschotel en zet deze voor ongeveer 30 minuten in de oven.
SMAKELIJK!
Voedingswaarden
energie | 568 kcal |
eiwitten | 40 g |
koolhydraten | 55 g |
waarvan suikers | 0 g |
vet | 23 g |