Groententian
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 2 courgettes
- 4 tomaten
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 2 takjes basilicum
- 3 takjes rozemarijn
- 5 takjes tijm
- Peper en zout
(PS: je kan de verse kruiden ook vervangen door gedroogde kruiden)
Voorbereiding
Verwarm de oven eerst voor op 120°C.
Snijd de aubergine, de tomaten en de courgettes in plakjes. Schik de 3 groentesoorten afwisselend in een ovenschaal.
Meng vervolgens de olijfolie met de 2 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, 1 takje basilicum, 1 gehakt teentje knoflook, peper en zout. Besprenkel er de groenten mee en bestrooi vervolgens de rest van de tijm, het basilicum en de rozemarijn over de groenten.
Voeg ook de rest van de ongepelde teentjes knoflook toe. Halveer deze eerst. Laat het geheel ongeveer een uur garen in de oven.
Je kan de groentetian serveren met een stukje vlees en aardappeltjes. Of eventueel als voorgerecht. Heerlijk!
Voedingswaarden
energie | 124 kcal |
eiwitten | 2 g |
koolhydraten | 14 g |
waarvan suikers | 0 g |
vet | 2 g |