Griekse plaattaart
  • 25 min
  • 305 kcal
  • 2 pers

Griekse plaattaart

Ingrediënten

  • 2 vellen filodeeg
  • 400 gr (verse) spinazie
  • 2 handenvol cherry tomaten (in twee gesneden)
  • 1 rode ui (in ringen)
  • 50 gr zwarte olijven (in plakjes)
  • 100 gr Griekse yoghurt (>10%)
  • 50 gr feta

 

Voorbereiding

Haal het filodeeg een tweetal uur voor je aan het gerecht begint uit de diepvries en laat het op kamertemperatuur ontdooien. Idealiter haal je hem uit de verpakking en wikkel je hem in een vochtige theedoek.

Is je filodeeg ontdooit? Dan kan je eraan beginnen!

 

Verwarm de oven voor op 160 graden. Snij intussen de rode ui, de  olijven en de tomaten.

Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier en leg hier één vel filodeeg op. Besmeer het vel met wat olie (wees zuinig met je olie) en leg het andere vel erop. Bak het filodeeg 5 minuten in de oven.

Verwarm een scheutje olijfolie (2 tl) in een koekenpan en bak de spinazie hierin tot deze volledig geslonken is. Breng verder op smaak met  peper en zout. 
 

Maak vervolgens je ‘sausje’. Doe de Griekse yoghurt in een kommetje en verkruimel de helft van de feta erboven. Meng alles goed door elkaar en breng verder op smaak met een peper en zout.


Haal het filodeeg nu uit de oven en bestrijk het met de yoghurt. Beleg de plaattaart verder met de spinazie, olijven, rode ui, tomaat en de rest van de feta en bak het ongeveer 10 minuten in de oven. KLAAR!

Je kan het verder serveren met een heerlijk slaatje.

Smakelijk!

Voedingswaarden

energie306 kcal
eiwitten15 g
koolhydraten35 g
waarvan suikers5 g
vet12 g

Lets kickstart this healthy lifestyle!

BE 0774.902.217

Alles weten over die gezonde levensstijl?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang alles wat je moet weten om gezond te leven, eten en sporten.