Gezondere spaghetti bolognese
Ingrediënten
- 150 gram volkoren spaghetti of eventueel courgetti
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teen knoflook (geplet)
- 200 gram rundergehakt
- 1 paprika (in blokjes)
- 3 wortelen (in dunne schijfjes)
- 2 tomaten (in blokjes)
- 400 gram passata met basilicum (ik gebruik die van Mutti)
- 1 tl provençaalse kruiden
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl cayennepeper
- peper & zout
- olijfolie
Voorbereiding
Kook je pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Wil je het geheel nog wat gezonder? Maak dan courgetti. Hoe? Neem één courgette per persoon, rasp er slierten van. Ik gebruik een aardappelmesje, maar met een mandoline gaat het vlotter. Bak de courgetti even aan in een pan met wat peper en zout en klaar!
Indien je toch graag je pasta behoudt, kan je ook gewoon de pasta en de courgetti mengen. Dus dan eet je de helft van de pasta met de helft van de courgetti.
Je smaakt het verschil amper en zo krijg je een extra portie groenten binnen. Plus, je spaart er wel wat calorieën mee uit. Win-win!
Fruit vervolgens de ajuin en de knoflook in een scheutje olijfolie. Meng vervolgens beide soorten gehakt en kruid deze af met peper en zout. Voeg deze toe in je kookpot en bak het aan tot het gehakt gaar is. Roer regelmatig.
Snij intussen de paprika, wortel en tomaat in blokjes. Voeg deze toe in de kookpot en laat een vijftal minuten aanstoven. Blijf het geheel goed roeren.
Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en kruid het geheel af met je kruiden. Laat een 20 à 25-tal minuten stoven. Klaar!
Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 698 kcal |
eiwitten | 34 g |
koolhydraten | 75 g |
waarvan suikers | 13 g |
vet | 25 g |