Gezondere mac & cheese
Ingrediënten
- 150 gram volkoren pasta
- een halve verse bloemkool (in roosjes)
- een handvol light emmental
- een scheutje magere melk
- 1 eetlepel nootmuskaat
- peper & zout
- 100 gram kippenwit (in blokjes)
- Extra: handvol light emmental
Voorbereiding
Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.
Reinig de bloemkool en snij ze in roosjes. Kook deze in water voor ongeveer een tiental minuten.
Wanneer je bloemkool gaar is, voeg je deze toe in een blender, samen met de nootmuskaat, de kaas en de melk. Kruid het geheel nog af met peper en zout.
Mix tenslotte tot een glad geheel. Snij de kippenwit in blokjes en voeg ze toe aan de saus.
Meng de saus met de pasta.
Mag het wel wat extra zijn? Zet de pasta met saus in een ovenschaal, werk af met een handvol light emmental en laat een tiental minuutjes in een voorverwarmde oven op 180° gratineren.
Voedingswaarden
energie | 496 kcal |
eiwitten | 32 g |
koolhydraten | 73 g |
waarvan suikers | 4 g |
vet | 8 g |