Gezondere mac & cheese
  • 20 min
  • 496 kcal
  • 2 pers

Gezondere mac & cheese

Ingredi├źnten

 
  • 200 gram volkoren pasta
  • een halve verse bloemkool (in roosjes)
  • een handvol light emmental
  • een scheutje magere melk
  • 1 eetlepel nootmuskaat
  • peper & zout
  • 100 gram kippenwit (in blokjes)
  • Extra: handvol light emmental

 

Voorbereiding

Kook eerst de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.

Kuis vervolgens de bloemkool en snij deze in roosjes. Kook deze in water voor ongeveer een tiental minuten.
Wanneer je bloemkool gaar is, voeg je deze toe in een blender, samen met de nootmuskaat, de kaas en de melk. Kruid het geheel nog af met peper en zout. 
Mix tenslotte tot je een glad geheel hebt en voeg op het einde de kippenwit toe.

Tip: je kan er ook voor kiezen om de bloemkool te pletten, maar dat is iets arbeidsintensiever en moeilijker om een glad geheel te verkrijgen.

Meng tenslotte de saus met de pasta en KLAAR!

 

Extra: je kan dit eventueel nog in een ovenschotel (met een klein handje extra kaas) gratineren in de oven/
Dit moet dan gedurende 10 min in een voorverwarmde oven op 180┬░C. Extra lekker!

 

Voedingswaarden

energie496 kcal
eiwitten32 g
koolhydraten73 g
waarvan suikers4 g
vet8 g

Lets kickstart this healthy lifestyle!

BE 0774.902.217

Alles weten over die gezonde levensstijl?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang alles wat je moet weten om gezond te leven, eten en sporten.