Gezonde pasta
Ingrediënten
- 320 gram volkoren penne
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 rijpe tomaten
- 2 grote paprika’s
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote ajuin
- 150 gram wortelen
- peper & zout
- spaghetti kruiden
- optie: verse basilicum als topping
Voorbereiding
Bereiding saus
Fruit de de helft van de ajuin (gesnipperd) samen met één geplet teentje knoflook in een scheutje (max. 1 eetlepel) olijfolie.
Snij intussen de wortels en tomaten in kleine stukken. Je kan ook diepvrieswortels gebruiken, deze hoef je dan niet meer te snijden.
Voeg 50 gram wortels (gelijk aan ongeveer één hanvol gesneden wortels) en de helft van de tomaten toe aan de ajuin en look.
Kruid af met peper, zout en Italiaanse kruiden. Schep alles goed om en leg het deksel schuin op de pan.
Laat het geheel minstens een kwartier zacht pruttelen. Langer mag ook: hoe langer het pruttelt, hoe voller de smaak.
Terwijl de saus pruttelt, kan je de rest van het gerecht afmaken. Wanneer de saus klaar is, mix het met een staafmixer echt tot een saus te komen.
Bereiding rest:
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Fruit ondertussen de andere helft van de ajuin samen met één geplet knoflookteentje. Voeg de resterende groenten toe: wortels, tomaat, paprika & champignons (allemaal gesneden in kleine stukken).
Kruid het geheel af met peper & zout en laat ongeveer 15 minuten stoven.
Wanneer je pasta klaar is en je saus gemixt, meng je het geheel en klaar is kees!
Smakelijk!
PS: deze saus kun je perfect invriezen.
Voedingswaarden
energie | 386 kcal |
eiwitten | 11 g |
koolhydraten | 60 g |
waarvan suikers | 7 g |
vet | 9 g |