Eenpansgerecht met scampi’s
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst of (volkoren) noedels
- 1 sjalot (gesnipperd)
- 1 teentje look (geplet)
- 200 gram scampi’s
- 400 gram bladspinazie
- een halve chilipeper
- 3 el woksaus
- peper en zout
- 2 tl olijfolie
- 2 el citroensap
- optioneel: feta
Voorbereiding
Bereid de rijst of noedels zoals vermeld op de verpakking.
Verhit de olijfolie in een wokpan en fruit de sjalot en de look.
Voeg er de scampi’s aan toe en schroei dicht. Voeg daarna de spinazie toe.
Plaats een deksel op de pan en laat de spinazie slinken (door het deksel blijft al het vocht in je pan en drogen je scampi’s niet uit.
Laat het geheel een vijftal minuten stoven en voeg de rijst toe wanneer deze klaar is.
Voeg tenslotte de woksaus, citroensap, peper en zout toe. Roer alles goed dooreen.
Klaar!
Je kan het eventueel afwerken met een klein beetje verkruimelde feta.
SMAKELIJK!
Voedingswaarden
energie | 416 kcal |
eiwitten | 32 g |
koolhydraten | 31 g |
waarvan suikers | 2 g |
vet | 16 g |