Eenpansgerecht kip curry
Ingrediënten
Marinade:
- 2 kipfilets/kippendijen
- 2 eetlepels Griekse yoghurt (0%)
- 2 eetlepels curry
De rijst:
- 125 gram (volkoren) rijst
- 1 ajuin
- 1 teentje look
- 150 gram diepgevroren erwtjes
- 150 gram diepvries wortelen
- 1 rode paprika’s
- 100 ml kokosmelk
- 200 ml water
- curry
- peper en zout
Voorbereiding
Neem een grote kom en meng de yoghurt met de kruidenmix. Leg er de kipfilets in en wrijf ze goed in. Kruid eventueel nog af met peper en zout.
Maak je de kip op voorhand? Laat de kip dan marineren in de koelkast. Dit is niet persé nodig, maar hoe langer de kip kan marineren, hoe sterker de smaak.
Verhit vervolgens 1 el olijfolie in een grote pot. Schroei de kip toe en haal deze van het vuur.
Pel de look en ui. Plet de look en snipper de ajuin en stoof deze.
Snij intussen de paprika in dunne reepjes. Voeg deze toe aan de pot. Voeg vervolgens de erwten en wortels toe en laat het geheel even stoven.
Voeg tenslotte de rijst toe, samen met het kokosmelk en water. Kruid het geheel af met peper en zout en voeg eventueel nog wat extra curry kruiden toe.
Leg de kip bovenop het geheel en laat het geheel 20 min sudderen.
Roer het geheel af en toe om zodat de rijst niet onderaan blijft plakken.
Het geheel is klaar wanneer de rijst het water en kokosmelk heeft opgeslorpt en wanneer de kip van binnen gaar is natuurlijk.
PS: omdat je kokosmelk gebruikt, valt de rijst wat zwaarder, daarom ben je snel verzadigd en kun je een portierijst van 125 gram met gemak verdelen over drie porties.
Smakelijk.
Voedingswaarden
energie | 513 kcal |
eiwitten | 31 g |
koolhydraten | 53 g |
waarvan suikers | 5 g |
vet | 18 g |