Courgetti uit de oven
  • 20 min + 15 min
  • 311 kcal
  • 2 pers

Courgetti uit de oven

Ingrediënten

  • 60 gram pasta
  • 1 ajuin
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram kerstomaten
  • 1 blikje tomatenpulp (400 gram)
  • 2 courgettes
  • 1 handvol olijven
  • 1 bol light mozzarella
  • 2 tl oregano
  • 2 tl tijm
  • peper en zout
  • handvol verse basilicum

 

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking.

Snipper intussen de ajuin en plet de knoflook. Fruit deze aan in een scheutje olijfolie.

Halveer de kerstomaten en voeg deze toe in de pan. Laat ongeveer twee minuutjes meestoven en voeg daarna de tomatenpuree toe.

Kruid af met de oregano, peper en zout en laat het geheel een vijftiental minuten sudderen.

Maak ondertussen de courgetti. Dat kan je doen door met behulp van een aardappelmesje slierten te maken of door een spirelli te gebruiken. Je kan deze eventueel ook al kant-en-klaar kopen.

Halveer vervolgens de olijven en schep deze ook nog door de saus.

Voeg de courgetti & de pasta toe aan de tomatensaus en laat en meng alles.

Schep tenslotte het geheel in een ovenschaal, doe er eventueel nog extra tomaatjes op en bedek met een laagje mozzarella. Laat ongeveer 15 minuten in de oven bakken (totdat de mozzarella gesmolten is).

Klaar! En heerlijk gezond!

Smakelijk!

PS: geen grote fan van courgetti? Meng dan de courgetti met pasta (kies dan voor 50/50). Je zal het verschil niet smaken, maar je hebt wel een extra portie groenten binnen. Kook dan wel even je pasta op voorhand!

 

Voedingswaarden

energie 311 kcal
eiwitten 47 g
koolhydraten 32 g
waarvan suikers 12 g
vet 7 g

Lets kickstart this healthy lifestyle!

BE 0774.902.217

Alles weten over die gezonde levensstijl?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang alles wat je moet weten om gezond te leven, eten en sporten.