Chili con carné
  • 30 min
  • 435 kcal
  • 4 porties

Chili con carné

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 150 gram rundergehakt
  • 150 gram kalfsgehakt
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl cayennepeper
  • 2 tl komijn
  • peper & zout
  • 1 ui
  • 1 chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • 2 tomaten
  • 1 blik rode bonen
  • 800g blik tomatenblokjes
  • 1 blikje mais
  • Optioneel: 40 cl light zure room

Voorbereiding

Verhit de olijfolie in een pan. Kruid intussen jouw gehakt met de helft van de paprikapoeder, cayennepeper, komijn peper en zout.

Bak het gehakt voor ongeveer 5 minuten aan. Roer goed zodat het evenredig bakt.

Snipper intussen de ajuinen, snij de paprika en de tomaten in blokjes van ongeveer 1 centimeter en snij de chilipeper fijn.

Plet de twee teentjes knoflook.

Voeg alles toe aan het gehakt en laat nog 5 minuten roerbakken op een  middelhoog vuur.

Doe intussen de bonen in een vergiet, spoel deze af en laat ze uitlekken.

Voeg de bonen en tomatenblokjes toe aan het gehakt. Breng aan de kook en voeg er op het einde nog de maïs aan toe.

Laat alles nog een tiental minuten pruttelen en breng verder op smaak met de rest van de kruiden: peper, zout, cayenne peper, paprikapoeder & komijn.

Zijn de groenten gaar? Dan is de chili klaar.

Je kan dezechili serveren met een beetje rijst of in een wrap! Je kan er eventueel nog wat (light) zure room bij doen indien gewenst.

Smakelijk!!

Voedingswaarden

energie 435 kcal
eiwitten 22 g
koolhydraten 32 g
waarvan suikers 11 g
vet 23 g

Lets kickstart this healthy lifestyle!

BE 0774.902.217

Alles weten over die gezonde levensstijl?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang alles wat je moet weten om gezond te leven, eten en sporten.