Chicken tandoori
Ingrediënten
Marinade:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel komijn
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel limoensap
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel korianderpoeder
- 2 cm gember (fijngesneden)
- 170 gram Griekse yoghurt (10% vet, te vinden in de AH, Colruyt of Lidl)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- peper en zout
Overig
- 300 gram kip
- 1 ui (gesnipperd)
- 75 gram (volkoren) rijst
- Optioneel: naanbrood
Voorbereiding
Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom.
Snij de kip in blokjes en voeg deze toe aan de marinade. Dek af met folie en laat 1 à 2 uur marineren in de koelkast.
Kook vervolgens de rijst gaar zoals vermeld op de verpakking.
Verhit een pan met een scheutje olijfolie en voeg er de gesnipperde ui aan toe. Voeg vervolgens de kip (inclusief marinade) hieraan toe. Laat sudderen tot de kip gaar is. Dat duurt ongeveer 20 tot 25 minuten.
KLAAR! Smakelijk.
Voedingswaarden
energie | 639 kcal |
eiwitten | 47 g |
koolhydraten | 66 g |
waarvan suikers | 3 g |
vet | 20 g |