Broccolistoemp met geitenkaas
  • 15 min
  • 407 kcal
  • 2 pers

Broccolistoemp met geitenkaas

Ingrediƫnten

  • 300 gram aardappel
  • 450 gram diepvries broccoliroosjes
  •  handvol diepvries prei
  • 1 bosje lente-ui
  • 50 gram geitenkaas
  • 2 handenvol walnoten (ongezouten & ongeroosterd)
  • 1 el gedroogde dragon
  • peper & zout
  • scheutje halfvolle melk

 

Voorbereiding

Breng in een ruime pot water aan de kook.

Schil intussen de aardappelen en snij deze in kleine stukken. Doe er de aardappelen en broccoliroosjes in en kook deze gaar. Doe er de laatste 5 minuten de prei bij.

Snijd ondertussen de lente-ui in ringen en de geitenkaas in kleine stukken.

Hak intussen de walnoten fijn en verhit wat olijfolie een koekenpan. Rooster hierin de noten op een middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Ze moeten goudbruin zijn.

Zijn jouw aardappelen en broccoli gaar? Giet het kookvocht dan af. Doe er vervolgens  de melk, lente-ui, dragon en geitenkaas bij. Stamp met een pureestamper tot de gewenste textuur. 

Kruid nog verder af met peper en zout. Meng er tenslotte nog de noten door en klaar.

Smakelijk!

 

Voedingswaarden

energie 407 kcal
eiwitten 20 g
koolhydraten 39 g
waarvan suikers 12 g
vet 16 g

Lets kickstart this healthy lifestyle!

BE 0774.902.217

Alles weten over die gezonde levensstijl?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang alles wat je moet weten om gezond te leven, eten en sporten.