Broccolistoemp met geitenkaas
Ingrediƫnten
- 300 gram aardappel
- 450 gram diepvries broccoliroosjes
- handvol diepvries prei
- 1 bosje lente-ui
- 50 gram geitenkaas
- 2 handenvol walnoten (ongezouten & ongeroosterd)
- 1 el gedroogde dragon
- peper & zout
- scheutje halfvolle melk
Voorbereiding
Breng in een ruime pot water aan de kook.
Schil intussen de aardappelen en snij deze in kleine stukken. Doe er de aardappelen en broccoliroosjes in en kook deze gaar. Doe er de laatste 5 minuten de prei bij.
Snijd ondertussen de lente-ui in ringen en de geitenkaas in kleine stukken.
Hak intussen de walnoten fijn en verhit wat olijfolie een koekenpan. Rooster hierin de noten op een middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Ze moeten goudbruin zijn.
Zijn jouw aardappelen en broccoli gaar? Giet het kookvocht dan af. Doe er vervolgens de melk, lente-ui, dragon en geitenkaas bij. Stamp met een pureestamper tot de gewenste textuur.
Kruid nog verder af met peper en zout. Meng er tenslotte nog de noten door en klaar.
Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 407 kcal |
eiwitten | 20 g |
koolhydraten | 39 g |
waarvan suikers | 12 g |
vet | 16 g |