Bouillabaise
Ingrediënten
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geplet)
- 1 rode paprika (in blokken)
- 1 prei (in ringen)
- 1 el olijfolie of zonnebloemolie
- 1 blik tomatenblokjes
- 400 ml water
- 100 gram diepvrieserwten
- 2 tl provençaalse kruiden
- peper & zout
- 250 gram kabeljauwfilet
Voorbereiding
Kuis eerst alle groenten en snij deze volgens de snijwijze (zie ingrediëntenlijst).
Fruit eerst de ajuin en knoflook aan. Voeg daarna de paprika en prei toe en laat even meestoven.
Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en roer het goed door. Voeg daarna het water, de erwten en kruiden toe.
Breng het geheel aan de kook en laat een 20-tal minuten inkoken.
Snij intussen de vis in stukjes en meng ze door de soep.
Laat de vis in een paar minuten gaar worden. Is je vis gaar? Dan is je soep klaar!
Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 195 kcal |
eiwitten | 20 g |
koolhydraten | 14 g |
waarvan suikers | 5 g |
vet | 6 g |