Bloemkool-geitenkaas gratin
Ingrediënten
- 600 gram bloemkool
- 300 gram aardappel
- 350 ml halfvolle melk
- 75 gram geitenkaas
- 2 tl nootmuskaat
- peper & zout
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij de bloemkool in kleine roosjes en kook deze beetgaar voor ongeveer 5 à 10 minuten in warm water.
Schil intussen de aardappelen en snij ze in plakjes. Kook ze een vijftal minuten voor (ze mogen nog een beetje hard zijn).
Breng intussen de melk aan de kook en rasp er de geitenkaas in. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Blijf goed roeren totdat je een mooie, egale, dikke saus hebt.
Bedek de ovenschaal eerst met een laagje aardappelen, daarna een laagje bloemkool, weer een laagje aardappelen en weer een laagje bloemkool. Sluit af met de saus en laat de ovenschotel voor ongeveer een 30-tal minuten in de oven garen.
Voedingswaarden
energie | 322 kcal |
eiwitten | 20 g |
koolhydraten | 17 g |
waarvan suikers | 8 g |
vet | 17 g |