Biefstuk met aardappelfrietjes
Ingrediënten
- 4 aardappelen
- 200 gram biefstuk
- 150 gram jonge slascheuten
- 2 tomaten
- 2 el country potato kruiden
- 2 el plantaardige bakboter
- 1 el olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
- peper & zout
Voorbereiding
Verwarm de oven op 220°C.
Snij de aardappels in frietjes, doe er de olijfolie over samen met de country potato kruiden.
Meng alles goed dooreen en leg ze op een grote ovenplaat. Zorg er voor dat de frietjes naast elkaar liggen.
Zet de ovenschaal ongeveer 30 min in de oven. De frietjes zijn klaar wanneer ze krokant zijn.
Maak intussen het slaatje door de tomaten in stukjes te snijden.
Voeg deze toe aan de salade en kruid af met peper en zout.
Doe er tenslotte de balsamicoazijn bij en meng het geheel goed dooreen.
Wanneer de frietjes bijna klaar zijn, is het tijd om de biefstuk te bakken.
Kruid het vlees eerst af met peper en zout en bak in de plantaardige bakboter (hoelang en hoe hard is afhankelijk van je cuisson).
Bon appétit!
Voedingswaarden
energie | 460 kcal |
eiwitten | 32 g |
koolhydraten | 40 g |
waarvan suikers | 8 g |
vet | 20 g |