Balletjes in tomatensaus
Ingrediƫnten
- 125 gram rundsgehakt
- 125 gram kalfsgehakt
- een halve ajuin
- 1 teentje look
- halve blik tomatenblokjes
- 1 kleine wortel
- peper en zout
Voorbereiding
Meng het rundergehakt en het kalfsgehakt en kruid af naar smaak met peper en zout. Maak er vervolgens balletjes van.
Snipper de ui, snij de wortel in kleine stukken en plet de teentjes look.
Fruit de ajuin en de geplette look in (plantaardige) vetstof tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens de stukjes wortel toe en laat even stoven.
Schroei intussen de gehaktballen in een aparte pan.
Voeg de tomatenblokjes en je dichtgeschroeide gehaktballen toe aan de ajuin, look en wortel. Kruid tenslotte af met peper en zout en laat ongeveer een halfuur sudderen.
Zijn de gehaktballen gaar? Dan ben je klaar!
Te serveren met puree, rijst, ... & extra groenten. Aan tafel!
Voedingswaarden
energie | 310 kcal |
eiwitten | 27 g |
koolhydraten | 9 g |
waarvan suikers | 5 g |
vet | 18 g |