Balletjes in tomatensaus
  • 35 min
  • 310 kcal
  • 2 pers

Balletjes in tomatensaus

Ingrediƫnten

  • 125 gram rundsgehakt
  • 125 gram kalfsgehakt
  • een halve ajuin
  • 1 teentje look
  • halve blik tomatenblokjes
  • 1 kleine wortel
  • peper en zout

 

Voorbereiding

Meng het rundergehakt en het kalfsgehakt en kruid af naar smaak met peper en zout. Maak er vervolgens balletjes van.

Snipper de ui, snij de wortel in kleine stukken en plet de teentjes look.

Fruit de ajuin en de geplette look in (plantaardige) vetstof tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens de stukjes wortel toe en laat even stoven. 

Schroei intussen de gehaktballen in een aparte pan.

Voeg de tomatenblokjes en je dichtgeschroeide gehaktballen toe aan de ajuin, look en wortel. Kruid tenslotte af met peper en zout en laat ongeveer een halfuur sudderen.

Zijn de gehaktballen gaar? Dan ben je klaar! 

Te serveren met puree, rijst, ... & extra groenten. Aan tafel!

 

Voedingswaarden

energie 310 kcal
eiwitten 27 g
koolhydraten 9 g
waarvan suikers 5 g
vet 18 g

Lets kickstart this healthy lifestyle!

BE 0774.902.217

Alles weten over die gezonde levensstijl?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang alles wat je moet weten om gezond te leven, eten en sporten.