Aubergine eenpansgerecht
  • 20 min
  • 435 kcal
  • 2 pers

Aubergine eenpansgerecht

Ingrediƫnten

  • 2 aubergines (in stukjes)
  • 250 gram cherrytomaten (gehalveerd)
  • 2 tl olijfolie
  • 1 teen look (geplet)
  • 2 tl komijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • 20 gram tomatenpuree 
  • peper en zout
  • 1 handvol pijnboompitten
  • 2 Ć  3 stukken volkoren libanees brood  (te koop bij AH)

 

Voorbereiding

Snij de aubergine in stukjes. Was de cherrytomaten en snijd deze doormidden.

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg de aubergine stukjes toe en bak voor ongeveer een vijftal minuten.

Voeg daarna de cherrytomaten toe en bak kort mee.

Voeg tenslotte de tomatenpuree, komijn, paprikapoeder en peper toe en laat het geheel een 15 minuten op zacht vuur pruttelen.

Bak intussen de pijnboompitten in een koekenpan op een laag vuurtje tot ze lichtbruin zijn.

Werk het aubergine pannetje af met de pijnboompitten en serveer het met het Libanees brood. SMAKELIJK!

Voedingswaarden

energie 435 kcal
eiwitten 12 g
koolhydraten 63 g
waarvan suikers 14 g
vet 15 g

Lets kickstart this healthy lifestyle!

BE 0774.902.217

Alles weten over die gezonde levensstijl?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang alles wat je moet weten om gezond te leven, eten en sporten.