Aubergine eenpansgerecht
Ingrediƫnten
- 2 aubergines (in stukjes)
- 250 gram cherrytomaten (gehalveerd)
- 2 tl olijfolie
- 1 teen look (geplet)
- 2 tl komijn
- 2 tl paprikapoeder
- 20 gram tomatenpuree
- peper en zout
- 1 handvol pijnboompitten
- 2 Ć 3 stukken volkoren libanees brood (te koop bij AH)
Voorbereiding
Snij de aubergine in stukjes. Was de cherrytomaten en snijd deze doormidden.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg de aubergine stukjes toe en bak voor ongeveer een vijftal minuten.
Voeg daarna de cherrytomaten toe en bak kort mee.
Voeg tenslotte de tomatenpuree, komijn, paprikapoeder en peper toe en laat het geheel een 15 minuten op zacht vuur pruttelen.
Bak intussen de pijnboompitten in een koekenpan op een laag vuurtje tot ze lichtbruin zijn.
Werk het aubergine pannetje af met de pijnboompitten en serveer het met het Libanees brood. SMAKELIJK!
Voedingswaarden
energie | 435 kcal |
eiwitten | 12 g |
koolhydraten | 63 g |
waarvan suikers | 14 g |
vet | 15 g |