Aardappelschotel met kabeljauw
Ingrediƫnten
- 300 gram aardappelen
- scheutje melk
- 2 tl nootmuskaat
- 200 gram kabeljauwfilet
- 1 prei
- 1 ajuin
- 2 tenen knoflook
- 250 gr champignons
- 2 tl peterselie
- peper & zout
- handje geraspte light kaas
Voorbereiding
Schil eerst de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze vervolgens in een kookpot met water tot ze gaar zijn. Voeg daarna de melk, peper, zout en nootmuskaat toe en stamp de aardappelen tot puree.
Terwijl de aardappelen koken kan je de groenten en vis klaarmaken. Snipper eerst de ajuin en plet de tenen look. Snij vervolgens de prei, champignons en kabeljauw in stukken. Hak de peterselie fijn.
Verhit vervolgens 2 tl olijfolie in een pan en fruit hier de ui en knoflook in. Voeg daarna de champignons, peterselie, zout, peper en de prei toe. Voeg er na ongeveer 8 minuten de stukjes kabeljauw aantoe en laat nog een viertal minuten meebakken.
Schep nu het groentemengsel in een ovenschaal. Verdeel hier de aardappelpuree overheen. Als laatste strooi je de geraspte kaas over de aardappelpuree.
Zet de ovenschotel nog ongeveer 15 minuten in de oven. Klaar!
SMAKELIJK!
Voedingswaarden
energie | 286 kcal |
eiwitten | 29 g |
koolhydraten | 35 g |
waarvan suikers | 6 g |
vet | 3 g |