Aardappelschijfjes met broccoli & vis
Ingrediënten
- 200 gram aardappelen
- 200 gram zalm (of een andere vis naar keuze)
- 400 gram broccoli (vers of diepvries)
- 1 ajuin (gesnipperd)
- snufje peper
- 1 el Griekse yoghurt (>10%)
- Optie: citroensap
Voorbereiding
Schil eerst de aardappelen en snij ze vervolgens in schijfjes. Kook ze vervolgens gaar. Let op dat ze niet té gaar worden, we gaan deze achteraf nog afbakken.
Kook intussen de broccoli totdat deze zacht is. Je kan opteren voor verse broccoli of diepvries broccoli.
Breng intussen de vis op smaak met peper en eventueel wat citroensap. Bak deze gaar in een pan in ongeveer een tien à vijftien. Baktip: schroei eerst de buitenkant van de vis en laat het dan op een laag verder bakken mét deksel.
Wanneer je aardappelschijfjes klaar zijn, neem je een koekenpan en verhit je wat plantaardige olie. Bak de aardappelschijfjes ongeveer 10 minuten en voeg er daarna nog de ui en broccoli aan toe.
Voeg als laatste nog een el yoghurt toe om het geheel wat romiger te maken.
SMAKELIJK!
PS: je kan de broccoli ook vervangen door bloemkool
Voedingswaarden
energie | 397 kcal |
eiwitten | 30 g |
koolhydraten | 32 g |
waarvan suikers | 5 g |
vet | 16 g |