Aardappellasagne met spinazie en ricotta
Ingrediënten
- 8 vastkokende aardappelen
- 800 g spinazie
- 400 g uitgelekte ricotta
- 100 g geraspte kaas naar keuze
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels olijfolie
- peper
- nootmuskaat
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.
Stoof vervolgens de spinazie met knoflook in een eetlepel olijfolie, kruid af met peper en nootmuskaat en laat een vijftal minuten stoven.
Schil intussen de aardappelen en snij deze in dunne plakjes.
Wanneer de spinazie klaar is, knijp je deze goed uit. Dat kan je doen door een zeef te gebruiken en het vocht uit de spinazie te duwen met een (houten) lepel.
Meng vervolgens in een grote kom de spinazie met de ricotta en de pijnboompitten.
Bedek vervolgens een ovenschotel met bakpapier en leg er eerst een laagje aardappelplakjes in, afgewisseld met het spinazie mengsel. Herhaal dit tot al jouw ingrediënten op zijn.
Indien gewenst kan je het nog afwerken met een handvol gemalen light kaas.
Bak tenslotte de lasagne ongeveer 20 minuten in de oven op 180°C. Klaar! Smakelijk
Voedingswaarden
energie | 410 kcal |
eiwitten | 28 g |
koolhydraten | 18 g |
waarvan suikers | 5 g |
vet | 25 g |