Aardappellasagne met spinazie en ricotta
  • 20 min + 20 min
  • 410 kcal
  • 4 pers

Aardappellasagne met spinazie en ricotta

Ingrediënten

  • 8 vastkokende aardappelen
  • 800 g spinazie
  • 400 g uitgelekte ricotta
  • 100 g geraspte kaas naar keuze
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • nootmuskaat

 

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.

Stoof vervolgens de spinazie met knoflook in een eetlepel olijfolie, kruid af met peper en nootmuskaat en laat een vijftal minuten stoven.
Schil intussen de aardappelen en snij deze in dunne plakjes. 

Wanneer de spinazie klaar is, knijp je deze goed uit. Dat kan je doen door een zeef te gebruiken en het vocht uit de spinazie te duwen met een (houten) lepel.

Meng vervolgens in een grote kom de spinazie met de ricotta en de pijnboompitten.

Bedek vervolgens een ovenschotel met bakpapier en leg er eerst een laagje aardappelplakjes in, afgewisseld met het spinazie mengsel. Herhaal dit tot al jouw ingrediënten op zijn.


Indien gewenst kan je het nog afwerken met een handvol gemalen light kaas.

Bak tenslotte de lasagne ongeveer 20 minuten in de oven op 180°C. Klaar! Smakelijk

 

 

 

 

 

 

 

Voedingswaarden

energie 410 kcal
eiwitten 28 g
koolhydraten 18 g
waarvan suikers 5 g
vet 25 g

Lets kickstart this healthy lifestyle!

BE 0774.902.217

Alles weten over die gezonde levensstijl?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang alles wat je moet weten om gezond te leven, eten en sporten.