Aardappelgratin met spinazie & gehakt
Ingrediënten
- 800 gram aardappelen
- scheutje halfvolle melk
- 2 tl nootmuskaat
- 1 ajuin
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram rundergehakt
- 900 gram spinazie
- zout en peper
- olijfolie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak eerst de puree door de aardappelen te schillen en te koken. Wanneer deze gaar zijn giet je ze af, voeg je er de melk en nootmuskaat bij en plet je ze tot puree.
Terwijl je aardappelen garen, kan je de rest van het gerechtje maken. Snipper eerst de ajuin en fruit deze aan in een scheutje olijfolie. Doe er één teentje knoflook (geplet) bij.
Kruid vervolgens het gehakt af met peper en zout en voeg het toe aan jouw pan. Laat het ongeveer 5 minuten roerbakken.
Bak vervolgens je spinazie in een scheutje olijfolie tot deze volledig geslonken is. Pers er het tweede teentje knoflook over.
Is je pan te klein? Doe er dan beetje per beetje de rest van de spinazie bij. Dit gaat redelijk snel.
Bekleed nu de ovenschaal: begin met de spinazie, vervolgens het gehakt en werk af met de puree.
Zet gedurende een 20-tal minuten in de oven. Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 499 kcal |
eiwitten | 37 g |
koolhydraten | 39 g |
waarvan suikers | 3 g |
vet | 20 g |