Sinaasappelcake
Ingrediƫnten
- 100 gram ontpitte dadels
- 50 gram walnoten
- 1 sinaasappel
- 2 eieren
- 200 gram volkorenbloem
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl speculaaskruiden (je kan ook gewoon kaneel & nootmuskaat gebruiken)
- 250 gram wortels
- scheutje halfvolle melk of plantaardige melk
Voorbereiding
Warm de oven voor op 175 graden.
Leg je dadels eerst een vijftal minuten in warm water om te weken. Zo kan je ze gemakkelijker ontpitten.
Hak intussen de walnoten fijn en leg deze langs de kant. Dat kan je doen door de walnoten kort te mixen. Niet te lang, je moet nog grove stukken over hebben.
Schil vervolgens de sinaasappel en snij deze in stukjes. Ontpit nu de dadels. Voeg deze toe, samen met de sinaasappel en de eieren, in een blender en mix tot een glad geheel.
Meng vervolgens de bloem, de bakpoeder en de speculaaskruiden samen in een aparte kom. Voeg er het sinaasappel/ei geheel aan toe en roer alles goed dooreen.
Schil vervolgens jouw wortels en rasp deze. Voeg de rasp, de gehakte walnoten en een scheutje melk toe aan het geheel. Roer alles goed tot je een gladgeheel krijgt.
Giet tenslotte het beslag in een een met bakpapier beklede cakevorm en bak het geheel ongeveer een 50-tal minuten in de oven.
SMAKELIJK!
Voedingswaarden
energie | 181 kcal |
eiwitten | 5 g |
koolhydraten | 20 g |
waarvan suikers | 5 g |
vet | 8 g |