Peer dessertje
Ingrediënten
- 2 peren
- 2 tl kaneel
- 40 gram ricotta
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Snij de peren doormidden in de lengte in schijfjes en schil ze niet. Verdeel de helft van de peren over een glazen ovenschotel. Bestrooi ze met een snufje kaneel. Leg vervolgens de andere helft op de eerste laag peren.
Zet de peren ongeveer 25 minuten. Ze zijn klaar wanneer ze zacht zijn.
Doe intussen de ricotta in een kommetje en roer er nog 1 tl kaneel door. Klaar! Je kan de peren besmeren met de of deze er gewoon indoppen. Heerlijk!
PS: indien gewenst kan je nog wat zoetstof toevoegen aan de ricotta, maar met een lekkere zoete peer is dat niet nodig.
Voedingswaarden
energie | 105 kcal |
eiwitten | 3 g |
koolhydraten | 17 g |
waarvan suikers | 1 g |
vet | 3 g |