Gezondere twix
Ingrediënten
- 100 gram dadels
- 75 gram pure chocolade
- 200 gram gemengde noten
- 1 eetlepel honing
- 2 el water
- 2 eetlepels pindakaas
Voorbereiding
Ontpit eerst de dadels en leg ze in warm water zodat ze even kunnen weken.
Mix de in noten in een blender tot een fijn mengsel. Voeg hierbij de honing en water aan toe. Mix verder tot je een soort van plakkerig deeg kringt. Kneed hiervan kleine reepjes of blokjes, leg ze op aluminiumfolie en laat ze een tiental minuten in de diepvries harden.
Vervolgens gaan we het 'karamel' maken we. Doe nu de dadels en de pindakaas in de blender en mix tot je opnieuw een plakkerig deeg krijgt.
Smelt vervolgens de chocolade au bain marie. Wanneer je chocolade gesmolten is, haal je het notendeeg uit de diepvries.
Beleg de reepjes eerst met de ‘karamel’ en vervolgens met de chocolade. Je kan eventueel ook de volledige reep in de chocolade ‘doppen’.
De reepjes mogen tenslotte nog een tiental minuten in de diepvries en klaar!
PS: je hoeft ze niet allemaal in één keer op te eten ;). Je kan ze een vijftal dagen in de koelkast bewaren.
Voedingswaarden
energie | 194 kcal |
eiwitten | 6 g |
koolhydraten | 17 g |
waarvan suikers | 4 g |
vet | 22 g |