Bananenbrood met een nutty twist
Ingrediënten
- 60 gram ontpitte dadels
- 3 rijpe bananen
- 150 gram volkorenbloem
- 2 tl bakpoeder
- snuf zout
- 3 eieren
- 50 gram pure chocola (minimum 72%)
- 75 gram walnoten
Voorbereiding
Verwarm de oven op 175 °C. Laat intussen de dadels een vijftal minuten weken in warm water. Zo worden ze zacht en zijn ze gemakkelijker te ontpitten en te mixen.
Wanneer jouw dadels zacht zijn kan je deze samen met de bananen mixen tot een glad geheel. Schep het geheel over in een aparte kom en voeg er vervolgens bloem, bakpoeder en zout aan toe. Voeg als laatste de eieren toe en roer het geheel tot een glad beslag.
Gebruik nog eens jouw mixer om de walnoten & chocolade fijn te mixen. Voeg deze toe aan het geheel en roer het goed door.
Giet het deeg tenslotte over in een cakevorm (bekleed met bakpapier) en zet gedurende 45 à 60 min in de oven. De cake is klaar wanneer je er doorgaat met een prikker en deze schoon en droog terug boven komt.
PS: de cake kan nog een beetje 'nattig' zijn van textuur, dat is normaal.
Heerlijk! Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 174 kcal |
eiwitten | 5 g |
koolhydraten | 17 g |
waarvan suikers | 3 g |
vet | 9 g |