Appelcake-taart
Ingrediënten
- 2 appels
- 120 gr amandelmeel
- 3 eieren
- 30 gr agavesiroop – of honing
- 45 ml zonnebloemolie
- 1 tl kaneel
Voorbereiding
Verwarm de oven op 180°C en bekleed de bodem van de taartvorm (20 cm) met bakpapier. Snij de appels in hele dunne plakjes en meng deze met de kaneel.
Mix in een grote kom de eieren samen met de agavesiroop luchtig. Het gemakkelijkste is dat je dit met een handmixer doet en ongeveer een 3 à 4 minuten blijft mixen. Wanneer je een glad geheel hebt, mix je het amandelmeel en de olie er in een paar seconden door. Niet te lang, zodat het beslag luchtig blijft.
Schep vervolgens de helft van het beslag in de vorm en verdeel de helft van de appels erover. Schep het overige beslag erop en sluit weer af met plakjes appel. Bak de cake ongeveer voor 20 à 25 min in de oven.
Smakelijk!
Voedingswaarden
energie | 120 kcal |
eiwitten | 5 g |
koolhydraten | 7 g |
waarvan suikers | 3 g |
vet | 9 g |