Aardbeiencake
Ingrediƫnten
- 2 eieren
- 50 gram havermout
- 70 gram speltmeel of volkoren meel
- 150 gram aardbeien
- 2 tl bakpoeder
Voorbereiding
Het seizoen van de aardbeien is zo goed als voorbij, maar misschien heb je toch nog een bakje in de frigo liggen? Daarom even dit lekker (en) makkelijk receptje.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de kroontjes van de aardbeien en maak ze schoon. Neem 100 gram van de aardbeien en je eieren en mix deze tot een glad geheel in de blender. Giet het papje over in een grotere kom.
Doe vervolgens je droge elementen bij elkaar: het speltmeel, de havermout en het bakpoeder. Voeg beetje per beetje de droge elementen toe aan het aardbeien mengsel.
Meng alles goed dooreen tot je een glad geheel hebt.
Snij tenslotte de overgebleven aardbeien in stukjes en meng ze door het beslag. Giet het mengsel over in een met bakpapier beklede cakevorm en bak de cake ongeveer 30 minuten in de oven.
Klaar! Smakelijk.
Voedingswaarden
energie | 74 kcal |
eiwitten | 6 g |
koolhydraten | 12 g |
waarvan suikers | 1 g |
vet | 3 g |