4 soorten dips
Ingrediënten
1. Komkommerdip
- ¼ komkommer
- ½ hand muntblaadjes
- ½ teentje look
- 3 el Griekse yoghurt (ongesuikerd,
2. Rode bietendip
- 1 rode biet
- 50 gram fetakaas
- koriander
- sap van 1 limoen
- 1 el Griekse yoghurt (ongesuikerd,
3. Pistachenotendip
- 45 gram pistachenoten
- 50 gram fetakaas
- basilicum
- 1 el mayonaise
- 4 el Griekse yoghurt (ongesuikerd,
4. Dip van zongedroogde tomaten
- 150 gram zongedroogde tomaten
- 100 gram fetakaas
- rozemarijn
- tijm
- 3 el Griekse yoghurt
Voorbereiding
Onze diëtiste Eva Debie bezorgde ons voor de feestdagen deze vier dips. Zo kunnen we lekker apertieven, maar op een iets voedzamere manier!
Bedankt Eva!
1. Komkommerdip
Snijd de komkommer in grove stukken en mix deze deze kort samen met de muntblaadjes en look. Mix niet te lang: zorg ervoor dat er nog een beet aanwezig is en dat het geen papje is.
Roer er vervolgens de Griekse yoghurt onder en kruid af met peper en zout.
2. Rode bietendip
Schil de rode biet en snijd deze in grove stukken. Doe vervolgens ingrediënten in een blender en mix tot een glad geheel.
Kruid nog af met peper en zout.
3. Pistachenotendip
Doe de pistachenoten in een blender en mix tot een meel. Meng het meel daarna met de andere ingrediënten en kruid af met peper en zout.
4. Diep van zongedroogde tomaten
Doe de zongedroogde tomaten, de fetakaas, rozemarijn en tijm in een blender en mix tot een glad geheel.
Roer er tenslotte de Griekse yoghurt onder en kruid af met peper en zout.
Zo, vier heerlijke en gemakkelijke dips die we als aperitief kunnen serveren!