Shakshuka in het groen

20 min


417 kcal
2 pers

Ingrediënten

  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 2 groene paprika’s
  • 1 el olijfolie
  • 2 courgettes (voor courgetti)
  • 200 gram verse spinazie (gewassen)
  • peper en zout
  • 4 middelgrote eieren


Saus:

  • 200 gram cottage cheese
  • 2 handenvol basilicum
  • 1 handvol verse bieslook
  • 1 handvol peterselie

Bereiding

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan. Snipper de ajuin en plet de knoflook en fruit deze  aan in de pan. Snij intussen de paprika in blokjes en voeg deze er ook aan toe. Laat even stoven.

Maak intussen de courgetti. Je kan dit doen door je slierten te schillen met een aardappelmesje, of je kan een mandoline gebruiken. Je kan deze ook gewoon kant-en-klaar kopen. Voeg vervolgens de courgetti en spinazie toe aan de pan, kruid  het geheel met peper en zout en schep alles door elkaar. De spinazie hoeft nog niet te slinken.

Maak vervolgens vier kuiltjes in je pan en breek de eieren hierover. Doe een deksel over je pan en laat de eieren een tiental minuten stollen op een laag vuurtje.

Maak intussen de saus door de cottage cheese en alle verse kruiden te mixen in een blender. Breng nog op smaak met peper en zout.

Zijn je eieren gestold? Dan kan je de saus hierdoor mengen en is jouw shakshuka in het groen klaar. Smakelijk!

Je kan dit zo eten of serveren met volkoren brood.



Voedingswaarden per persoon

energie417 kcal
eiwitten33 g
koolhydraten23 g
waarvan suikers12 g
vet20 g

Hey, your browser is out of date!

We've noticed you're currently using an old version of IE.
We really recommend you update your browser.