Herfstpasta met pompoen

20 min


589 kcal
2 pers

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 300 gram spinazie
  • een halve pompoen (of 350 gram diepvries pompoenblokjes)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ajuin
  • 2 tl olijfolie
  • 1 bakje champignons (in schijfjes)
  • 1 scheutje light room
  • 1 el tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper

Bereiding

Bereid de volkoren spaghetti zoals vermeld op de verpakking. 

Schil de pompoen en snij deze blokjes. Tip: laat de pompoen even in warm water weken, je kan deze dan gemakkelijker schillen en snijden. Je kan ook opteren voor diepvries pompoenblokken.

Kook de pompoen beetgaar en giet het af wanneer deze klaar is.

Hak intussen de knoflook fijn en snipper de rode ajuin. Verhit vervolgens de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. Kruid deze af met de tijm en paprikapoeder. Voeg vervolgens de champignons toe en bak deze vijf minuten aan. Voeg vervolgens de pompoen toe en bak nog een tweetal minuten mee.

Voeg tenslotte de spinazie toe samen met het scheutje light room. Roer alles goed dooreen en laat nog een vijftal minuten meewarmen. Werk het af met peper en zout.

Meng hier vervolgens de pasta door en klaar! Smakelijk!

Voedingswaarden per persoon

energie589 kcal
eiwitten25 g
koolhydraten92 g
waarvan suikers18 g
vet7 g

Hey, your browser is out of date!

We've noticed you're currently using an old version of IE.
We really recommend you update your browser.