Gevulde avocado met ei

15 min + 15 min


302 kcal
2 pers

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • snuf chilivlokken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de avocado’s in twee en verwijder de pit. Je kan het gaatje van de avocado iets groter maken door met een theelepel het gat nog wat dieper te maken. Leg de avocado’s in een ovenschaal. 

Kluts de twee eieren los in een aparte kom en verdeel over de vier helften. Bestrooi ze met peper, zout en de chilivlokken.

Optioneel: je kan er eventueel een klein beetje spek bij doen. Snij je spek dan in reepjes en verdeel ze over de avocado’s, zet het geheel daarna in de oven.

Laat het geheel 15 minuten bakken in de oven tot het ei gestold is. Heb je je eitje liever wat rauwer? Dan kan je de avocado’s er vroeger uithalen. Heb je je ei liever wat harder? Dan kan je het er nog wat langer inlaten.

Heerlijk als ontbijt of lunch. Smakelijk!

Voedingswaarden per persoon

energie302 kcal
eiwitten18 g
koolhydraten19 g
waarvan suikers1 g
vet33 g

Hey, your browser is out of date!

We've noticed you're currently using an old version of IE.
We really recommend you update your browser.