Chocolade bananenbrood met walnoten

15 min + 45 min


120 kcal
10 porties

Ingrediënten

  • 50 gram medjoul dadels (zonder pit)
  • 50 gram havermout
  • 75 gram volkoren bloem
  • 3 el ongezoete cacaopoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • een handje vol walnoten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C graden.

Laat de dadels eerst een vijf à tiental minuten weken in warm water. Maal eerst jouw havermout tot havermeel door dit in een blender te doen. Voeg daarna al jouw droge ingrediënten (havermout, volkoren bloem, cacaopoeder, kaneel  & bakpoeder) samen in een kom en meng alles goed dooreen. 

Neem nu de dadels en maal deze fijn in de blender. Voeg er vervolgens de eieren en banaan aan toe en mix tot een glad geheel.

Meng vervolgens het beslag met de droge ingrediënten tot een mooi, glad en homogeen mengsel. Doe er nu de walnoten door. Hak ze eerst nog fijn. Dat kan je doen met behulp van een mes of je blender.

Giet daarna alles over in een met bakpapier beklede cakevorm en zet voor ongeveer 45 min à 60 min in de oven.
Klaar!



Smakelijk.

Voedingswaarden per persoon

energie120 kcal
eiwitten5 g
koolhydraten14 g
waarvan suikers2 g
vet4 g

Hey, your browser is out of date!

We've noticed you're currently using an old version of IE.
We really recommend you update your browser.