Chocolade-amandelbroodje

15 min + 45 min


104 kcal
10 porties

Ingrediënten

  • 125 gram Griekse yoghurt (
  • 75 gram amandelmeel
  • 25 gram volkorenbloem
  • 1 ei
  • 3 medjoul dadels
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 40 gram pure chocolade (minimum 72%)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Laat jouw dadels een vijftal minuten weken in warm water. Ontpit ze en mix ze tot kleine stukjes.
Mix vervolgens de chocolade ook tot kleine stukjes.

Meng intussen het amandelmeel met de volkorenbloem. Doe er daarna jouw ei, Griekse yoghurt, gemixte dadels en de kleine stukjes chocolade bij. Roer tot een glad geheel.

Giet het mengsel vervolgens in een met bakpapier beklede bakvorm en bak het in ongeveer 45 min goudbruin.

Klaar! Smakelijk.


Voedingswaarden per persoon

energie104 kcal
eiwitten3 g
koolhydraten5 g
waarvan suikers2 g
vet8 g

Hey, your browser is out of date!

We've noticed you're currently using an old version of IE.
We really recommend you update your browser.